Viličar za skladišče

Viličar je transportna naprava, ki jo delavci v skladiščih, delavnicah in različnih tovarnah uporabljajo za prevoz tovora, za nakladanje tovora na tovornjaka ali na police ter za razkladanje materiala, ko prispe v tovarno. 

Viličar, ki se je v zadnjih letih izjemno uveljavil je viličar na hidrostatični pogon. Takšen pogon imajo navadno vsi dizelski, akumulatorski ter tudi plinski viličarji. Ta model viličarja ima za upravljanje nameščena le dva pedala, ki ju uporabljamo za vožnjo nazaj ter naprej. Ne potrebuje menjalnika in ne pedala za sklopko. 

Viličar, ki ima hidrostatični menjalnik, nam omogoča brezstopenjsko regulacijo hitrosti vožnje in je izredno enostaven za uporabo. Vsekakor pa mora delavec narediti izpit tudi za vožnjo takšnega viličarja. 

Teleskopski viličar za višje regale

Teleskopski viličar je eden izmed različnih viličarjev, ki so jih lahko kupimo. Na voljo imamo več različnih modelov in tipov viličarjev, ki so prilagojeni za različne delovne pogoje ter za različne obremenitve. Za višje ležeče police je idealen visoko regalni viličar, ki je narejen tako, da se poleg bremena, ki je nameščeno na vilicah, dvigne tudi kabina. Takšni viličarji delujejo na akumulator ter tako ne onesnažujejo skladišče ter delujejo na izredno tih in neslišen način. 

Teleskopski viličar je tako namenjen za višje ležeče tovore, ki so težko dostopni. Takšen viličar se namreč lahko dvigne tudi do 12 metrov. To je veliko višje, kot se lahko dvignejo navadni viličarji in ravno zato je tako poseben. V kolikor si lahko privoščimo tak viličar, bomo lahko imeli visoke police in bomo tako resnično izkoristili prostor v skladišču, ki ga upravljamo. Seveda pa jih lahko uporabljamo tudi v nižjih prostorih. Ravno zato imajo teleskop, ki je tako narejen, da se brez težav spusti na najnižjo višino. 

Teleskopski viličar potrebujejo za vožnjo med policami malo prostora in so izjemno okretni. Ob straneh imajo nameščena tudi vodila kolesa, ki služijo za večjo stabilnost.