Toplotna izolacija poda za zmanjšanje toplotnih izgub

Toplotna izolacija poda preprečuje, da skozi tla izgubimo kar 20% celotne izgube. ČE želimo imeti prijetno toplo stanovanje si bomo tako pri prenovi starejšega stanovanja vgradili toplotno izolacijo. 

Toplotna izolacija poda poskrbi tudi za nemoteno sprehajanje po bivalnem prostoru, saj s pomočjo izolacije naša tla ne bodo več hladna. Doma se veliko  ljudi želi sprehajati brez copat, kar pa je pozimi izredno težko, ker so tla izredno hladna. Včasih je bilo v domovih več lesa, ki je že sam po sebi bolj topel material, kot so keramične ploščice. Trenutno pa si vsi raje položijo ploščice, saj so bolj enostavne za čiščenje. Kdor si želi videz lesa, si lahko kupi tudi keramična ploščice v imitaciji lesa. 

Toplotna izolacija poda ima več različnih debelin. V kolikor je to možno, se moramo odločiti za maksimalno debelino, ki je na voljo. Vendar pa včasih zaradi pogojev, ne moremo položiti najdebelejšega tipa izolacije. Vsekakor bo je tudi tanjši tip izolacije odličen, saj je narejen iz prvovrstnega materiala. 

Notranja izolacija stene pri prenovi stanovanja

Notranja izolacija stene je včasih edina možnost, da si izboljšamo ter povečamo toplotno zaščito našega doma. Največkrat se notranja izolacija naredi z toplotno-izolacijskimi ploščami, ki so odlične za uporabo na različnih materialih. Uporabimo jih lahko na betonskih, opečnatih ali na kamnitih zidovih. 

Notranja izolacija stene s takšnimi ploščami se namešča brez parne zapore, torej brez folije, ki je pri nekaterih sistemih obvezna. To je glavna prednost toplotno-izolacijskih plošč, saj se tako lahko izognemo nastanku nepotrebne plesni ter pojavu alg. 

Notranja izolacija stene je s primernim materialom izredno enostavna. Dober material bo trajal večno in ga ne bo potrebno do določenem času zamenjati. Z notranjo izolacijo si bomo pomagali ter se rešili pred mrazom, ki nas pesti skozi celotno zimo. Prede se podamo v nakup si lahko tako ogledamo vse ponudnike, kajti le tako bomo lahko izbrali najcenejšega med njimi.