Kontejnerski prevozi pogosto zahtevajo kombinirane vrste prevozov

Zagotovo je že vsak od vas slišal za kontejnerske prevoze, ki veljajo za eno od bolj zahtevnih oblik prevozov na sploh, zato jih lahko opravljajo samo zelo izkušene osebe. 

 

Kontejnerski prevozi zelo pogosto vključujejo kombinirane prevoze. To v praksi pomeni avtoprevozništvo, letalski prevoz in železniški promet. Pri taki vrsti prevoza je potrebno poskrbeti za urejanje transportnih in carinskih dokumentov in zavarovanj, nakladanje in razkladanje s sodobno opremo glede na potrebe tovora, po dogovoru se sprotno obvešča o fazi transporta. 

 

Kontejnerski prevozi morajo torej biti naročeni v priznanih in preverjenih podjetjih, ki pa jih je pri nas kar nekaj. Najboljši med njimi se predstavljajo s svojimi storitvami tudi na spletnih straneh, kjer si lahko ogledate vse njihove storitve. 

Prevoz živih živali vključuje tudi oskrbo živali 

 

Ste kdaj na cesti opazili večje prevozno sredstvo, ki je prevažalo žive živali? Verjetno ste pri tem pomislili, da živali trpijo in se vprašali, kako se sploh počutijo v notranjosti vozila. Pravi strokovnjaki pa ne poskrbijo samo za prevoz živih živali z ene lokacije na drugo, temveč tudi za to, da se živali med vožnjo dobro počutijo. 

Prevoz živih živali mora potekati pod posebnim nadzorom. Pogoji v delu vozila, kjer se nahajajo živali, morajo biti dobri za živali. Če se živali pelje na zelo oddaljeno lokacijo, je vmes potrebno poskrbeti tudi za njihovo prehrano. 

Pri nas je kar nekaj odličnih podjetij, ki vam ponuja posebno storitev, ki se imenuje prevoz živih živali. Za tako delo potrebujejo šoferji posebne dokumente in dovoljenja, saj se prevaža nekaj kar je živo in zato je delo še toliko bolj odgovorno. Na spletni strani podjetij, ki se ukvarjajo s tovrstno dejavnostjo, pa boste lahko opazili še številne druge storitve, ki se nanašajo tudi na prevažanje neživega tovora, ki je še pogostejše od živega z živalmi.