Svetlobni trakovi za večjo naravno osvetlitev objektov

Na trgu obstajajo elementi, ki lahko poskrbijo za večjo naravno osvetlitev posameznih objektov. Med njimi so priljubljeni tudi svetlobni trakovi. Gre za linijsko svetlobne elemente, ki so sestavljeni v poljubnih dolžinah. V resnici jih lahko vgradimo prav na vsako strešno konstrukcijo. Ponujajo nam posebej intenzivno osvetlitev, in sicer v galerijah, ateljejih, skladiščih ter industrijskih pa tudi javnih ter trgovskih objektih. Tisti, ki jih že uporabljajo, si verjetno niti pod razno ne morejo več predstavljati biti brez njih.

Svetlobni trakovi in njihovi tipi

Na trgu obstaja več vrst tipov tovrstnih elementov. Med najbolj priljubljenimi so vsekakor segmentni svetlobni trakovi. Za njih je značilna hitra izvedba, kakovost ter trajnost, omogočajo pa naravno prezračevanje. So večslojni ter nudijo toplotno izolativnost. Sestavljeni so modularno, možna pa je izbira večslojnih lusk ter nastavnih vencev. Priljubljeni so tudi kontinuirani trakovi te vrste. Uporabljajo se za največje razpone in svetlobne površine, kjer prezračevanje skozi svetlobnike ne preseže večjih odstotkov površine.

Polikarbonatne plošče – montaža je vključena

Polikarbonatne plošče so plošče, ki se lahko uporabljajo za marsikaj, zato so izjemno priljubljene. Odlikuje jih tudi material, iz katerega so narejene. Zanj je značilno, da je izjemno trpežen ter fleksibilen. Najpogosteje jih uporabljamo pri nadstreških ter pri podobnih konstrukcijah. Posledično imajo te konstrukcije izjemno dolgo življenjsko dobo. Mnogi se torej odločajo za polikarbonatne plošče. Montaža takih plošč je enostavna, vendar je kljub temu bolje, da jo za nas opravijo strokovnjaki s tega področja.